Moet u loopbaanadvies inwinnen van loopbaanadviseurs?

Wat doet u als u ergens over in de war bent?

Stel dat u met een carrièregerelateerde verwarring wordt geconfronteerd; zeg dat u misschien niet zeker weet aan welke carrière u moet beginnen, of dat u misschien niet zeker weet welke cursus u op de universiteit zou moeten volgen, of wat dat betreft, welke vakken u op school of universiteit zou moeten studeren; wat zou je doen als je vastzit in dit soort situaties?

Vaker wel dan niet, nemen mensen loopbaanadvies van hun vrienden, familie of leraren. Ze zijn van mening dat het gezin en de docenten de beste kennis hebben over de cursussen en de vakken en de arbeidsmarkt en dat ze hen daarom gemakkelijk de beste begeleiding kunnen geven als het gaat om loopbaanbeslissingen. En soms denken mensen dat de emotionele band die ze hebben met hun vrienden nodig is om hun dilemma en verwarring echt te begrijpen en hen uit hun loopbaanverwarring te leiden vacature.

De juiste aanpak vinden om carrièrebeslissingen te nemen

Dit is echter waar mensen meestal fouten maken als het gaat om loopbaanbeslissingen. Ongetwijfeld hebben vrienden een emotioneel begrip van de persoonlijkheid die men heeft, en dat familie en leraren een goede kennis hebben van wat er op de markt gebeurt en wat een aanstaande carrière is en wat een goedbetaalde baan is, maar wat we geneigd zijn te vergeten is dat loopbaanbeslissingen niet alleen gebaseerd moeten zijn op een emotioneel begrip van iemands persoonlijkheid of alleen op de kennis van onze senior over de branche en de markt. Het wordt de hoogste tijd dat mensen zich bewust worden van de realiteit dat carrièrebeslissingen gebaseerd moeten zijn op wat overeenkomt met iemands aanleg, persoonlijkheid en / of interesses, of, in eenvoudige bewoordingen, iemands inherente sterke punten of talenten.

Velen hebben het gevoel dat ze geen talent hebben of dat als ze een carrière kiezen op basis van hun passie en interesses, het niet zo goed zal betalen. Wat men moet begrijpen en altijd moet onthouden dat elke persoon wordt geboren met een uniek talent. Het talent van elke persoon bestaat uit zijn eigen persoonlijkheid, aanleg en interesses. Een combinatie van deze 3 kan alleen uniek zijn in elk individu.

Een andere factor die je moet begrijpen, is dat als je een carrière kiest op basis van louter interesses, de kans groot is dat je in die carrière niet goed presteert. Dit komt doordat belangen vluchtig van aard zijn. Waar iemand vandaag interesse in heeft, heeft misschien niet dezelfde interesse in morgen. Een klassiek voorbeeld hiervan is hoe wanneer een kind opgroeit, zijn / haar verlangen naar een ideale carrière elk jaar blijft veranderen – van arts tot piloot, van premier tot leraar en zoveel andere carrières.

Dat is precies waarom; elk individu moet de bewuste poging doen om zijn eigen aanleg, persoonlijkheid en interesses te begrijpen. Als iemand eenmaal weet wat ze zijn en wie ze zijn en wat hen inhoudt, kunnen ze de carrière die ze moeten beginnen beter identificeren. En juist omdat deze cursus of deze loopbaanbeslissing gebaseerd is op inherente sterke punten, is de kans om goed te presteren en te slagen in die carrière groot.

Hoe identificeert u wat uw bekwaamheid, persoonlijkheid en interesse is?

Nu rijst de vraag: hoe identificeert men wat iemands aanleg, persoonlijkheid en interesses is? Dit is waar de rol van een loopbaanadviseur om de hoek komt kijken. Ze meten de aanleg, persoonlijkheid en interesses van het individu door middel van wetenschappelijke methoden en psychometrische instrumenten, waarvan de resultaten vervolgens zorgvuldig worden geanalyseerd. Daarna wordt een gedetailleerd rapport over de inherente sterke punten van de persoon gedeeld. Het individu wordt zorgvuldig en passend advies gegeven over wat de meest geschikte carrière voor hen is, welke cursus ze moeten volgen, welke vakken ze moeten studeren en of er een zekere kloof is tussen de meest geschikte carrière en de persoonlijkheid van de persoon. individueel, dan wordt er advies gegeven over welke corrigerende maatregel kan worden genomen om die kloof te overbruggen.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *