Pemenang Loteri

pemenang

Di Amerika Syarikat, sekitar 50 hingga 60% orang dewasa bermain loteri sah. Kira-kira dua pertiga daripadanya bermain dengan kerap. Banyak pemuda juga bermain undian, walaupun dilarang oleh undang-undang. Jadi, setiap hari sebilangan besar orang menang dengan bermain loteri.

Semua pemenang loteri diharapkan dapat menuntut hadiah mereka dalam jangka masa tertentu. Di negeri 918Kiss2 -negeri seperti Florida dan Missouri, tuntutan tersebut harus dibuat dalam 180 hari selepas undian. Jumlah yang dimenangi oleh setiap orang berdasarkan jumlah pemenang. Sekiranya jackpot tinggi, maka peluang untuk beberapa pemenang adalah lebih banyak. Kemudian, jumlah hadiah akan dibahagi sama rata di antara pemenang.

Semua loteri di AS tertakluk kepada undang-undang setiap negara. Di kebanyakan negeri, jika jumlah hadiah kurang dari $ 600, pemenang boleh menuntut hadiah tersebut di mana-mana peruncit loteri. Amaun sehingga $ 50,000 harus dituntut dari pejabat loteri wilayah dan hadiah wang tunai melebihi jumlah ini perlu dituntut dari ibu pejabat loteri.

Pemenang loteri boleh memilih untuk menerima jumlah hadiah mereka sebagai pembayaran sekali gus atau sebagai anuiti tahunan. Sekiranya anda memilih untuk mendapatkan pembayaran sebagai jumlah sekaligus, jumlah yang ditahan mungkin tidak mencukupi untuk membayar cukai negeri atau persekutuan.

Dalam pembayaran anuiti tahunan, pemenang loteri akan menerima pembayaran dalam beberapa ansuran. Sebenarnya, jumlah hadiah yang diterima akan lebih rendah daripada pilihan pembayaran awal. Sebilangan besar pemenang lebih memilih pilihan pembayaran anuiti, kerana cukai anuiti jauh lebih rendah. Sekiranya pemenang meninggal dunia sebelum menerima semua ansuran, bahagian pembayaran yang selebihnya akan diberikan kepada pasangan hidup atau anak-anak pemenang. Loteri atau lotre dalam talian membayar pemenang melalui sandaran insurans.

Hari ini, penipuan atau penipuan loteri semakin berleluasa di AS Sama ada melalui e-mel atau telefon, sasaran akan dimaklumkan bahawa mereka telah memenangi loteri. Pemenang diberitahu untuk memberikan maklumat peribadi mereka dan juga membayar sejumlah wang sebagai bayaran. Untuk mengelakkan ini, semua pengguna loteri harus berhenti bertindak balas terhadap penipuan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *